Home Home3xc About Us Verhalen Spoken Word Poëzie Muziek Films
BLOGS GALLERY BLOG WITH US: If you identify with the ideals of tisSTUPID,  send us your blogs.Tell us and the world What you think about any Subject - anonymously
STAY IN TOUCH CREATED BY:R.BHAGGAN COPYRIGHTS 2017
Share on Facebook Share on Twitter Share via e-mail Share on Stumble Upon Share on Tumblr Share on LiveJournal Share on LinkedIn Share on Google Bookmarks Share on Digg Share on Newsvine Share on Reddit
Blogs Stupid Gallery

Het was een overweging van zweet, of gemak. De natuur liet het toe, dus begon mijn wandeling naar huis tegen half zeven in de ochtend, na een 8 uren dienst. Vergezeld door de langs zoemende motor voertuigen, was het wel het perfecte zicht op het ander gedeelte van mijn vorige post. En om het beeld te complimenteren, vliegt een man 360 graden van zijn brom over een auto tegen de grond aan. Het leek even overdreven, maar rationeel denken vertelt mij wel dat het degelijk veel pijn kan doen. Het is fijn om dan de helpende Surinamer te zien stoppen, en zaken probeert te bekijken met de vliegende bromfietser (is hij gezond, ect). Maar dan begint mijn logische zijde zich af te vragen als de aanrijding wel voorkomen had kunnen worden.


Al jaren praten wij over een veilig verkeer, en keer op keer worden wij erop gewezen dat wij de oorzaak en ook het gevolg zijn (ook al zijn wij niet fout). De Amerikaan is arrogant in zijn zijn, maar weet het moment wel, wanneer hij moet verliezen, alleen maar om te winnen. Jammer genoeg interpreteren wij het/de recht/wet letterlijk, en willen een ieder de vinger wijzen wanneer er iets verkeerd gaat, om uiteindelijk toch niet tot de realisatie te komen, dat het anders had gekund. Uiteindelijk leert niemand iets, als niemand ooit iets verkeerds doet.


Wij blijven bij het recht, de voorrangsregel. Maar de vraag dan; zou de mens niet voorrang moeten hebben op elk onderdeel van het leven? En gezien een fout menselijk is, zouden wij niet eerst onze veiligheid in acht moeten nemen door te kijken op alle hoeken, voordat wij de oversteek doen? Door te denken aan je medemens.


Misschien moet het laatste een beetje anders geïnterpreteerd worden. Denken aan je medemens hoeft niets te maken te hebben met langzaam rijden of voorzichtig doen omdat je hen niet de dood wilt inrijden. Bedenk dat een ieder niet zo capabel is als jou en daardoor niet doordacht met het verkeer kan omgaan, als jou.  


Want had de vliegende bromfietser, die voorrang had, dit in gedachten, dan denk ik wel dat hij zijn vaart had verminderd op de hoek, in achtneming dat de idiotige automobilist, “haast” zou hebben zich toe te gaan voegen op de hoofdweg, en daardoor de weg van het fietspad, afsluit. Want volgens het recht heb jij natuurlijk voorrang, maar het recht beschermd alleen levende mensen, en daar boven op, geneest geen gebroken botten in je lichaam.


Maar misschien helpt de slag (mocht er 1 zijn geweest) aan zijn hoofd, het denk process in de toekomst te versnellen.
Laat of later?